Dobrostan

Zapewnienie zwierzętom najlepszych warunków do życia nigdy nie było prostsze. Poznaj wszystkie aspekty, które pomogą uczynić Twoją hodowlę jeszcze bardziej etyczną i efektywną.

DOBROSTAN W NAJLEPSZYM STANIE

DOBROSTAN W NAJLEPSZYM STANIE

Europejscy hodowcy wiedzą, że warto dbać o dobrostan bydła, nie tylko ze względów etycznych, ale także produkcyjnych i ekonomicznych. Zadbane...

czytaj dalej

Dobrostan zwierząt polega na zapewnieniu zwierzętom gospodarskim odpowiednich warunków życia, które uwzględniają ich naturalne potrzeby i zdolności.

WOŁOWINA W NOWYM ŚWIETLE

WOŁOWINA W NOWYM ŚWIETLE

W świecie, w którym konsumenckie wybory coraz silniej ocenia się przez pryzmat zdrowia, etyki i wpływu na środowisko, wołowina przeżywa swoją cichą rewaluację. Dane z raportu „2025 Protein Profile” firmy Cargill pokazują, że dla milionów Amerykanów wołowina wciąż jest...

czytaj dalej
CZY DODATKI PASZOWE POMOGĄ OGRANICZYĆ EMISJE METANU?

CZY DODATKI PASZOWE POMOGĄ OGRANICZYĆ EMISJE METANU?

Produkcja wołowiny w USA znajduje się pod rosnącą presją związaną z ograniczeniem emisji gazów cieplarnianych, zwłaszcza metanu. Chociaż sektor już wyznaczył sobie ambitny cel redukcji emisji o 10% do 2030 roku, pytanie pozostaje: czy dostępne narzędzia – jak dodatki...

czytaj dalej
POCHODZENIE MA ZNACZENIE

POCHODZENIE MA ZNACZENIE

Dlaczego polska, a nie argentyńska czy brazylijska? Krajowa wołowina ma gwarancję pochodzenia i wysokiej jakości. Dzięki przestrzeganiu zasad podwyższonego dobrostanu i restrykcyjnych standardów środowiskowych, konsumenci wiedzą, co jedzą i nie przyczyniają się do...

czytaj dalej
DOBROSTAN BYDŁA – KLUCZ DO BARDZIEJ ZRÓWNOWAŻONEJ HODOWLI

DOBROSTAN BYDŁA – KLUCZ DO BARDZIEJ ZRÓWNOWAŻONEJ HODOWLI

Dobrostan zwierząt hodowlanych to jeden z najważniejszych aspektów nowoczesnego rolnictwa. Zdrowe i dobrze traktowane zwierzęta są bardziej produktywne, odporniejsze na choroby i mniej narażone na stres, co przekłada się na wyższą jakość produktów spożywczych. Coraz...

czytaj dalej
WOŁOWINA W NOWYM ŚWIETLE

WOŁOWINA W NOWYM ŚWIETLE

W świecie, w którym konsumenckie wybory coraz silniej ocenia się przez pryzmat zdrowia, etyki i wpływu na środowisko, wołowina przeżywa swoją cichą...

czytaj dalej