Wołowina
Wszystkie treści oparte są na sprawdzonych badaniach naukowych z całego świata, aby dostarczyć pełną wiedzę na temat wołowiny i jej roli w zrównoważonej diecie..
WPŁYW SPOŻYCIA MIĘSA NA NASZE ZDROWIE
Mięso było i nadal jest ważnym źródłem pożywienia, dostarczając szeroką gamę cennych składników odżywczych, które organizm ludzki może łatwo wchłonąć. Wraz z innymi produktami pochodzenia zwierzęcego, takimi jak ryby, jaja i mleko, mięso odgrywa również ważną rolę w...
W POSZUKIWANIU ZRÓWNOWAŻONEJ DIETY
„Dieta dla Planety” swojego czasu lansowana przez media, grupy prośrodowiskowe, a nawet rządy oparta była na wskaźnikach niespełniających norm. Tymczasem znaczne ograniczenie spożycia żywności pochodzenia zwierzęcego może prowadzić do poważnego deficytu istotnych...
” Zmniejszenie spożycia mięsa czerwonego w tym wołowego i jego wyrobów do zera, za czym optuje pewne lobby w Europie, z całą pewnością będzie mieć niekorzystny wpływ na zdrowie człowieka powodując niedobory zawartych w nim mikro i makroelementów „
prof. Alice Stanton

MIKROBIOM BYDŁA – WAŻNY ELEMENT ZDROWIA I WYDAJNOŚCI HODOWLI
Podejmując decyzje, warto znać wszystkie fakty – także te mniej oczywiste. W ostatnich latach naukowcy coraz częściej badają mikrobiom bydła. Choć to wciąż dość tajemniczy temat, już teraz wiadomo, że może mieć ogromny wpływ na zdrowie zwierząt i jakość hodowli....

MIKROBIOM BYDŁA – WAŻNY ELEMENT ZDROWIA I WYDAJNOŚCI HODOWLI
Podejmując decyzje, warto znać wszystkie fakty – także te mniej oczywiste. W ostatnich latach naukowcy coraz częściej badają mikrobiom bydła. Choć to wciąż dość tajemniczy temat, już teraz wiadomo, że może mieć ogromny wpływ na zdrowie zwierząt i jakość hodowli....

POCHODZENIE MA ZNACZENIE
Dlaczego polska, a nie argentyńska czy brazylijska? Krajowa wołowina ma gwarancję pochodzenia i wysokiej jakości. Dzięki przestrzeganiu zasad podwyższonego dobrostanu i restrykcyjnych standardów środowiskowych, konsumenci wiedzą, co jedzą i nie przyczyniają się do...

DOBROSTAN BYDŁA – KLUCZ DO BARDZIEJ ZRÓWNOWAŻONEJ HODOWLI
Dobrostan zwierząt hodowlanych to jeden z najważniejszych aspektów nowoczesnego rolnictwa. Zdrowe i dobrze traktowane zwierzęta są bardziej produktywne, odporniejsze na choroby i mniej narażone na stres, co przekłada się na wyższą jakość produktów spożywczych. Coraz...

KROWY I ICH CODZIENNE ŻYCIE
Współczesna hodowla krów koncentruje się na zapewnieniu im jak najlepszych warunków bytowych, które nie tylko spełniają normy prawne, ale także przyczyniają się do ich zdrowia i dobrostanu. Krowy, niezależnie od rasy i przeznaczenia, wymagają troski, komfortu oraz...
” Mięso jest niezbędne dla zdrowia psychicznego i zmniejszenia ryzyka depresji i lęku. „